Föreläsningar hösten 2020

Som medlem i STAF får man tillgång till inspelade föreläsningar. På våra möten i Stockholm får du även möjlighet att träffa professionella och privata aktörer i branschen med ett stort intresse för teknisk analys.

Läs mer om medlemskap.

Börsutsikter med David Bagge

Datum: 27/10

David Bagge pratar om börsutsikter, strategier och om 35.000 timmar framför dataskärmen. David kommer under föredraget att visa på hur han jobbar med swingtrading och hur han kombinerar teknisk och fundamental analys, där han i sin analys väger in sentiment, makro, FX, sektorer och positionering. Han kommer även ge en inblick i hur han hanterar den senaste tidens starka börsnedgång utifrån ett riskperspektiv och hur han ser på marknaderna framöver.

Kvantstudier med Pontus Schröder

Datum: 6/10

Pontus är Teknisk analytiker/ Kvantitativ analytiker på Carnegie och kommer att berätta om vilka trender/trendskiften han ser när det gäller börs, sektorer, aktier, valutor, räntor etc. Dessutom så kommer han berätta om ett antal nya spännande kvantstudier som han har gjort. Bland annat en studie där han har tittat på 200-dagars glidande medelvärde. 200-dagars medelvärde är det klart mest använda medelvärdet av tekniska analytiker globalt, men vad säger statistiken? Har det varit en bra idé att använda 200-dagars medelvärde för att välja vilka aktier man skall investera i?

Tidscykler på börsen med Ingemar Carlsson

Datum: 2/9

Ingemar Carlsson skriver sedan drygt 15 år TA-krönika i Privata Affärer och ger TA kurser för tidningens läsekrets. Han driver det egna företaget Tendens AB och ger ut fyra egna marknadsbrev.

Utbildningsmässigt har Ingemar en ekonomexamen från Uppsala Universitet, som kompletterats med olika kurser i TA. Ingemar började med TA på allvar 1985 även om han läst en hel del tidigare. Han skrev TA-krönika för Dagens Industri under 20 år fram till 2007, när säljsignalerna föll in.

Under kvällen kommer Ingemar Carlsson att föreläsa om olika tidscykler på börsen via en intressant modell, som också berör tekniker som användes av W D Gann.